Вижте какво коментираха те, след като се разбра, че той не е викан за трансплантация

Как реагира семейството на Ахмед Моллов, след като стана ясно, че той никога не е бил викан за трансплантация на бъбрек? 

Както всяка друга събота и днес Ахмед беше на хемодиализа заради тежкото си заболяване. Съпругата му обаче не дойде да го посрещне след процедурата. Предпочете да изчака линейката у дома. И да се скрие от екипа ни. 

По темата

"Аз много добре помня, че баща ми три пъти беше ходил до София, а дали е записан в регистъра или не, нямам никаква представа. Ако е лъжа, че е отстъпил реда си, ние защо ще излезем по телевизията да ни чуе цяла България?", коментира за NOVA дъщерята Фикрие и обясни, че баща й ще отиде за трансплантация в Турция.

От агенцията по трансплантация вече обявиха, че за Ахмед никога не е имало подходящ донор. Затова няма как да е предлагал реда си на друг. Не на последно място - по правило, при подходящ донор с приоритет са децата.

По думите на Фикрие в сметката на баща й към момента има 120 хиляди лева. И пак по думите й, след трансплантацията, останалите пари ще се дарят на други нуждаещи се.

"Хора, които не вярват на нас, че има такава ситуация в момента и по-точно, че е отстъпил реда си, моля ви се, ако искате, отивате и си дърпате парите назад", категорична бе дъщерята на Ахмед.

Връщането на парите обаче не е толкова лесно, колкото даряването им. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.