Те обсъдиха с държавния глава изборите и сигурността на страната

Спешна среща при президента Румен Радев. Шефове на всички спецслужби и главният прокурор Сотир Цацаров бяха извикани при държавния глава в късния следобeд.

Минути преди 19.00 часа от президентството съобщиха, че по време на срещата са обсъждани "предстоящите предсрочните парламентарни избори и сигурността на страната". 

Неофициално стана ясно, че е обсъждана и темата за опитите за намеса във вътрешните работи на България, довели до експулсиране на турски граждани.

По темата

В  петък стана ясно, че двама турски граждани са експулсирани от България, а на трети беше забранено влизането у нас. ДАНС ги обяви за опасни за националната сигурност.

Един от тях беше задържан и експулсиран след петъчната служба в Томбул джамия в Шумен. Той се казва Ибрахим Таранджъ и е главен секретар на Валийството в Одрин.  

"Няма промяна в българската позиция за отношенията с Турция. Страната ни ще продължи да поддържа диалог с Анкара, но определя като недопустимо каквото и да е външно влияние върху изборния процес у нас". Това е позицията на Външното ни министерство, оповестена в петък. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.