Заразените не знаят дали са имунизирани

Три нови случая на морбили в Пловдив. Пациентите са настанени в Инфекциозната клиника в града, където се лекува и двегодишното дете от квартал „Столипиново”.

По темата

7-месечно бебе и две млади жени са новините случаи на болестта. Заразените не знаят дали са имунизирани. Само за първия случай се твърди с категоричност, че детето не е имунизирано.

Типичните признаци на заболяването са висока температура, след това възпаление на очите и лицето, кашлица и хрема, след което обривите преминават навсякъде по тялото. Състоянието на приетите пациенти в инфекциозната клиника в Пловдив е задоволително.

„Не мога да кажа къде е първият случай и откъде са внесени, но не ни трябва румънска епидемия, ние си имаме вече случаи, които са възникнали в България. Никой от тези болни не е напускал пределите на страната, вирусът на морбили циркулира тук. Сигурно ще се стигне до епидемично покачване на заболеваемостта, но дали ще се стигне до епидемия, не мога да кажа, твърде вероятно е да се случи”, заяви проф. Мариана Стойчева – началник на Инфекциозна клиника в УМБАЛ „Св. Георги”-Пловдив. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.