Той пропусна възможността да се завърне в топ 10 на мъжкия тенис

Негативната серия на Григор Димитров продължи, след като първата ни ракета отпадна на старта на Мастърса в Монте Карло. В мач от втория кръг поставеният под номер 8 в схемата българин бе елиминиран от квалификанта Ян-Ленард Щруф (Германия) след 6-4, 3-6, 6-2 след близо до два часа игра. 

По темата

Освен че записа четвърта поредна загуба, Григор пропусна и възможността от следващата седмица да се завърне в топ 10 на мъжкия тенис.

Иначе днешният двубой започна отлично за най-добрия ни тенисист, който реализира пробив още в откриващия гейм. С известни трудности Григор затвърди преднината си, повеждайки с 2-0. В следващите геймове и двамата печелиха почти категорично подаванията си. В осмия гейм германецът имаше две възможности да върне пробива, но първата ни ракета показа характер и удържа подаването си за 5-3. До края на сета българинът не допусна отпускане в играта си и затвори частта след 6-4.

Оспорваната битка между двамата тенисисти продължи и във втория сет. След равностойно начало, в четвъртия гейм Щруф стигна до първия си пробив в мача. Разколебаване в играта на Григор, допуснал няколко непредизвикани грешки, позволиха на неговия съперник да поведе с 3-1. Сервиращият много силно германец се възползва максимално от преднината си и до края на частта не изпусна водачеството, вкарвайки мача в решителен трети сет след 6-3 в своя полза.

В него първата ни ракета допусна да бъде пробит два пъти и в крайна сметка загуби срещата след 2-6 за квалификанта, който се класира за осминафиналите. В следващия кръг той ще срещне Диего Шварцман от Аржентина, който по-рано днес се наложи над испанеца Роберто Баутиста Агут с 6-3, 7-6 (3).

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.