По думите му е укривана информация

„За проблема с водата в Хасково се е знаело още от септември миналата година, а ние разбираме чак сега. Информацията е укривана”, заяви президентът Румен Радев след срещата си с областния управител на област Хасково Минко Ангелов и с кмета на града Добри Беливанов, пише БГНЕС. Според държавния глава ситуацията напомня за синдрома Чернобил.

По темата

„Действията на служебното правителство във връзка с проблема с питейната вода в Хасково са адекватни и своевременни”, каза още Радев.

„Длъжностни лица и отговорни институции са изложили на потенциален риск живота и здравето на хората”, се казва в становището на държавния глава.

Той увери, че местната власт, с подкрепата на държавата, полага максимални усилия за разрешаване на проблема. Областният управител и кметът на Хасково са уверили президента, че се търсят алтернативни водоизточници, които да гарантират здравето на хората. Надеждата на всички е, че няма да се стигне до режим на водата в града.

Помолен да коментира работата на служебното правителство, държавният глава даде висока оценка за организацията и провеждането на открити, честни и справедливи избори, както и на работата по подготовката на председателството на Съвета на ЕС, която се движи по график.

„Консултациите с парламентарно представените партии започват следващата седмица. В понеделник са срещите с Обединените патриоти, ДПС и ВОЛЯ”, съобщи президентът.

В отговор на журналистически въпрос дали ще бъде спазен срокът за изграждане на оградата по границата ни с Турция, държавният глава каза, че се работи усилено по завършването на строежа. „Съществуват редица смущаващи факти относно договорите, според които се финансира двуредова ограда, но се изгражда едноредова. Ще настоявам истината да бъде изяснена”, категоричен беше Румен Радев.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес