Причината - посредничеството му при срещата на главния прокурор със собственика на "Овеграз"

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска оставката на бизнесмена Георги Гергов. Причината - посредничеството му при срещата на главния прокурор Сотир Цацаров със собственика на "Овеграз" Сашо Дончев.

По темата

В предаването "Панорама" на БНТ Нинова заяви, че Гергов е отказал да се оттегли. Затова Нинова ще поиска оставката му и пред Националния съвет на партията.

„Знам срещу кого се изправям, но аз ще устоя на това обещание. Изправям се срещу вътрешна опозиция в партията. Ако загубя гласуването, ще си тръгна с достойнство. В противен случай ще си тръгна аз”, обеща Нинова.

През седмицата се разрази скандал по темата, след като бизнесменът Сашо Дончев заяви, че Гергов е посредничил за среща между него и главния прокурор Сотир Цацаров.

„20% от парите, които се дават от обществени поръчки отиват в сивия сектор, по отчет на официални институции се губят 1 млрд. лева при добив на природни ресурси или концесии, това е образът на паралелната държава. Не знам за хора от БСП, замесени в порочните практики”, каза още лидерът на БСП.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.