Британецът разби ветерана с технически нокаут в предпоследния рунд

Антъни Джошуа спечели боксовия мач на годината! Британецът разби ветерана Владимир Кличко с технически нокаут в предпоследния рунд. Британецът зарадва претъпкания "Уембли" с може би най-важната победа в кариерата си до момента. 

СНИМКИ ОТ НАПРЕГНАТИЯ ДВУБОЙ ВИЖТЕ ТУК

Това беше неговият 19-и мач на професионалния ринг, в който записа 19-и успех, като за 19-и път опонентът му не довършва двубоя, предава gong.bg.

Кличко: Не вярвах, че Джошуа ще се изправи след нокдауна (ВИДЕО+СНИМКИ)

За Кличко това беше едва пета загуба в кариерата. 

По темата

Мачът беше истинско зрелище и оправда очакванията на всички специалисти и фенове за най-касовата битка в бокса до момента. Така той вече е с титлите в WBA, IBF и IBO, а скоро може да има мач между него и Кубрат Пулев, но зависи кой от поясите ще реши да защитава. 

Препълнените трибуни наелектризираха обстановката, а над 90 хил. души подкрепяха неистово любимеца си. В първите рундове обаче двамата предимно се проучваха и тежките удари не бяха много. Размяната беше с леви крошета и прави удари, но без сериозни поражения и за двамата. 

Все пак Джошуа държеше инициативата в тези рундове, макар да нямаше чак толкова изявено предимство. Кличко изглеждаше свеж, работеше добре с краката и битката постепенно ставаше все по-завързана и здрава.

Така се стигна до двата луди рунда - петият и шестият. В първия от тях Кличко беше проснат в нокдаун 40 секунди след началото му. Британецът надуши кръв и започна да налита, за да довърши опонента си. Но старата лисица го издебна и го удари много тежко, като британецът беше сериозно разклатен.

Само за отрицателно време нещата се промениха на ринга и от сериозно предимство, изведнъж любимецът на домакините се оказа в губеща ситуация. В средата на следващия рунд Кличко го строполи на земята и до края на тази част британецът бягаше от схватката, защото беше сериозно разклатен. 

Украинецът определено изпусна да нокаутира опонента си в този рунд. Последваха още три, в които той беше доста по-активен и имаше инициативата. Ветеранът все още беше свеж, но пък Джошуа постепенно се възстановяваше от тежкия удар. Това предвещаваше страхотен 11-и рунд. 

И точно в него дойде развръзката. Британецът започна да налита свирепо и повали с мощно ляво кроше съперника си 1:45 преди края на частта. Кличко се изправи, но последва нова мощна серия в тялото и главата му и 30 секунди по-късно пак беше на земята. 

41-годишният боксьор обаче пак се изправи, макар краката едва да го държаха. По-малко от 50 секунди преди края обаче вече нямаше кой да го спаси. Джошуа му вкара уникална серия в тялото и главата, че Кличко сам не знае как се задържа на краката си. Реферът прецени да спре мъчението му и спря мача, а любимецът на домашната публика ликуваше. 

Така Антъни Джошуа записа най-голямата победа в кариерата си и вече е безспорният световен шампион в тежка категория. Все още не е ясно срещу кого ще е следващият му мач, но трябва да се разбере скоро. 

Още спортни новини четете на Gong.bg.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.