По тази причина и представителката на Русия получи забрана да се включи в конкурса в Киев

Часове преди талантливият Кристиан Костов да излезе на сцената на „Евровизия 2017”, за да представи България, украински медии разпространиха информация, че нашият изпълнител е пял в Крим, след като полуостровът беше анексиран от Русия през пролетта на 2014 г. Именно заради такова участие руската изпълнителка Юлия Самойлова беше изключена от певческия конкурс. Оказа се, че тя е пяла на концерт в Крим през лятото на 2015 г.

По темата

Според Службата за безопасност на Украйна певицата е нарушила постановление на Министерския съвет на страната, според което чужденците трябва да получат специално разрешение за посещението на полуострова след анексирането му.

На 1 юни 2014 година Кристиан Костов е посетил Крим само за няколко часа като част от групата на деца-таланти в музикалния формат „The Voice Kids“ на руската обществена телевизия. Концертът, организиран от „The Voice Kids“, е посветен на Международния ден на детето. Кристиан Костов е изпълнил две песни – едната на английски език, другата – украинска песен на известния изпълнител Рожден Ануси. По това време Кристиан Костов е на 14 години и не е бил придружен от своите родители. От тях не е било поискано съгласие за участието му в концерта”, се казва в позиция на българската делегация на музикалната надпревара в Киев.

Украинските власти успокоиха страстите, като подчертаха, че няма никакви проблеми около участието на България.

Часове преди да излезе на сцената за втория полуфинал, Кристиан сподели, че е оптимист за представянето си в четвъртък вечер.

В специално интервю за Дарик радио, младият изпълнител каза: „Смятам, че всичко ще е добре и ще ни оценят добре. Полуфиналът не е по-маловажен от финала, защото това са 50% от точките. Аз по-скоро се притеснявам от журито, защото знам, че хората ще харесат парчето „Beautiful Mess". И наистина вярвам, че имаме шанс да се борим не само за финал, не само за място в Топ 5, но и за победа“.

Междувременно Google направи прогнози за крайното класиране на „Евровизия 2017”. Според търсачката България ще заеме третата позиция. На първо място с най-много точки ще се класира песента „Реквием" французойката Алма, а на второ ще бъде „Кармата на западняците", изпята от италианеца Франческо Габани.

Часове преди излизането си на сцената Кристиан качи видео в социалните мрежи, в което сподели вълнението си.

"Изключително се вълнувам, защото след броени часове излизам на сцената на Евровизия 2017. За мен е изключителна чест и отговорност да представя България. Всички българи в чужбина, които искат да гласуват за мен могат да получат повече информация на eurovision.bg/glasuvane", написа той. 

Кристиан Костов е познат на българската публика като изпълнител на едни от най-големите поп хитове у нас през последните няколко месеца и финалист в четвъртия сезон на X Factor. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.