Фестивалът „Mediamixx” ще се проведе в началото на юни

За втора поредна година в Солун ще се проведе международният медиен фестивал Mediamixx. Фестивалът ще събере на едно място професионалистите от медийния бранш в България и региона от 1 до 3 юни. 

В рамките на събитието специалистите ще обменят опит и идеи и ще дискутират бъдещето на медиите. Mediamixx  е част от събитийния календар на страната вече 23 години, оставяйки едно от водещите събития в региона, като от две години фестивалът се провежда в Гърция. 

По темата

И тази година Mediamixx ще се проведе под формата на няколко събития, акцентиращи върху бъдещето на медиите и иновации в бизнеса. Събитието включва различни дискусионни и множество презентации с 40 специалисти от медийния сектор в България и региона. Те ще дискутират теми като бъдещето на сериалите в дигиталната ера, как се променят медиите, какви са предизвикателствата пред тях и други. По време на фестивала среща ще си дадат и българските PR специалисти. Mediamixx ще даде възможност и на програмните директори на различни медии от региона да обсъдят предизвикателствата в тяхната област. И не на последно място една от най-вълнуващите теми тази година ще бъде за електронните спортове. 

Едно от най-очакваните събития за индустрията, част от фестивала, е и конкурсната програма на Mediamixx. В международните награди „Златният чадър“ се състезават 35 продукции от 4 континента в 10 категории.

Nova Broadcasting Group също участва в международния конкурс на Mediamixx с няколко от своите ТВ и онлайн продукции. Сред тях са „Откраднат живот“ - най-успешният български сериал на медицинска тематика у нас, който продължава да печели милиони зрители с въздействащи лични истории, автентични случаи и интригуващи сюжетни линии. В момента се излъчва третия сезон в ефира на NOVA под наслов "Възмездието". 

От уеб продукциите, които Nova Broadcasting Group развива, благодарение на продуцентите от 7Talents, заявка за участие в конкурсната програма имат още уеб тийн сериалът „Не така, брат“, студентската уеб комедия „Апартамент 404“, а също така и пародийният уеб сериал #KIFLA. 

“Не така, брат“ е първият български тийн уеб сериал, който проследява вълненията около първата любов в живота на тийнейджъра Мишо – отличник с разностранни научни интереси. В историите на Мишо главна роля игра и е брат му Дидо, който се опитва да му помогне със своите съвети, нищо че те често завършват с комични ситуации. Сериалът вече има реализирани три сезона, едно специално издание и над 17 милиона гледания онлайн. Над 100 хиляди са феновете на сериала в социалните мрежи, а към него има създадена песен, както и книга - „Дневникът на Мишо“. 

Студентската уеб комедия „Апартамент 404“ вече има два сезона онлайн с над 2 милиона гледания, а в него можем да проследим историята на трима съквартиранти, около които винаги се случва нещо забавно и интересно. Във втория сезон на сериала съквартирантите вече са с няколко повече, а историите им все по-щури. Звездният участник тук е репортерът Боби Касиков, на когото е поверена ролята на вечно забъркващият се в проблеми Велко.  

Пародийният уеб сериал #KIFLA проследява живота на две приятелки и е една от най-любимите поредици на тийнейджърите у нас. След 2 успешни сезона на сериала във Vbox7, над 6 милиона гледания и почти 70 000 последователи онлайн, през февруари 2017-та, стартира и специалният проект #EVA, който е продължение на поредицата #KIFLA, но показва ежедневието на една от главните актриси в пародийния уеб сериал – певицата EVA.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.