Най-добрият ни тенисист получи куп поздравления в социалните мрежи

Ракета номер 1 на мъжкия ни тенис Григор Димитров празнува 26-ия си рожден ден.

В социалните мрежи българинът вече получи поздравления в профилите на ATP и редица други спортни издания.

Някои от феновете на Гришо пък изработиха колажи със снимки и написаха оригинални послания с пожелания за здраве и големи бъдещи успехи в спорта. Деца от Бургас пък създадоха специален клип за празника на най-добрата ни ракета. Вижте го тук: 

Към пожеланията за щастие, здраве, късмет и много нови спечелени титли се присъединява и екипът на NOVA!

ПОЗДРАВИТЕ ЗА ПРАЗНИКА НА ГРИШО ВИЖТЕ ТУК

Гришо е роден на 16 май 1991 г. в Хасково като единствено дете на баща си Димитър - треньор по тенис, и майка си Мария - спортна учителка и бивша волейболистка. За първи път хваща ракета, когато е на три години, а от 5-годишна възраст започва да играе редовно в родния си град. В ранните му години за неговата подготовка се грижи баща му.

Едва на 16 години Григор прави своя избор и се отдава на професионалния спорт. Тогава пръв ръка му протяга Христо Стоичков и помага за развитието на кариерата му. След това Гришо печели стипендия от фондацията на друга наша футболна звезда – Димитър Бербатов.

През 2007 г. Димитров се присъединява към академията „Sanchez-Casal“, където тренира под ръководството на Емилио Санчес и Пато Алварес.

СНИМКИ НА ГРИШО НА И ИЗВЪН КОРТА ВИЖТЕ ТУК

Година по-късно хасковлията се мести в Париж, където става част от академията на Патрик Муратоглу и прекарва там следващите четири сезона. През този период негови треньори са Петер Лундгрен, Питър Макнамара и самият Патрик Муратоглу. След като под тяхното ръководство не успява да постигне желаният голям пробив в световния тенис, в края на 2012 г. българинът взема решение да се присъедини към шведската академия „Good to Great“ и с помощта на Микаел Тилстрьом дебютира в Топ 30 на световната ранглиста.

САФАРИ ПРИКЛЮЧЕНИЯТА НА ГРИШО

През 2008 г., още като юноша, Гришо печели и първата си голяма титла – тази от „Уимбълдън”. Няколко месеца по-късно завоюва и купата от „US Open”.

Когато започва да играе при мъжете, българинът постепенно се издига в световната ранглиста. Най-доброто му постижение е заемането на осмата позиция. През 2014 г. достига до полуфинал на „Уимбълдън”.

ГРИГОР ДИМИТРОВ УЧИ НИКОЛ ШЕРЦИНГЕР ДА ИГРАЕ ТЕНИС

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.