Няма как да подам оставка, не виждам и основание, подчерта той

Няма как да подам оставка, не виждам и основание”, заяви пред NOVA вицепремиерът Валери Симеонов.

По темата

„Реплики да съм си правил майтапчийски снимки в далечната 1979 година, когато бяхме на студентски стаж в ГДР - просто няма такова нещо“, каза Симеонов. „Аз много добре знам какво съм казал и след като приключи официалното интервю, се обадих на репортера, за да се опитам да го убедя, че по една снимка, не е редно да се съсипва живота на един човек“, каза още Симеонов.

„Казах, че сме били на стаж, че сме били голяма компания студенти, че сме били на различни места в Германия и сме били в „Бухенвалд”и всеки може да изкара някаква снимка с мен в „Бухенвалд” и да сложи всякакъв текст и всякакъв коментар”, уточни вицепремиерът.

 „След вчерашния случай смятам, че сме жертви на един лов на вещици, да не кажа - на лов на фашисти”, оплака се Валери Симеонов. 

„Холокостът е една от най-зловещите страници в човешката история. Аз мисля, че тези страници от историята  на фашизма по-скоро са подходящи за страници от готварска книга на човекоядци, на канибали. Аз съм бил в „Бухенвалд” . Аз знам какво може да изпита човек, след като види всички тези зверства. Не съм забравил историите от екскурзовода. Той ни разказваше за камерите, за надзирателите, които са убивали хора, бутали са ги под леглата си и са спали спокойно след това, а на сутринта са изхвърляли труповете. Вменяване на фашизъм в редовете на Обединени патриоти е отвратително”, каза още Валери Симеонов.

Според него в снимките на Иво Антонов и Павел Тенев се вижда "подигравка, сарказъм и може би зле дозиран хумор". 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.