Делото срещу нея започна отначало в Окръжния съд във Варна

Делото срещу Анита Мейзер започна отначало в Окръжния съд във Варна. Това се случва месец, след като апелативните магистрати върнаха процеса за ново разглеждане.

По темата

Делото беше върнато заради допуснати грешки от окръжните магистрати. Този път адвокатите на Мейзер ще се борят да отпадне обвинението й за предложен подкуп.

Самата Анита Мейзер призна, че очаква справедливо наказание за извършеното от нея „Очаквам справедливост. Надявам се да бъда оправдана и разбрана и да обясня всичко, както и съдиите да ми дадат справедливо наказание”, призна тя.

Стратегията на Мейзер е отново да се признае за виновна в непредумишлено убийство. Така делото ще се води по съкратената процедура.

Защитата на близките на жертвата поиска отвод на прокурора по делото Виолета Радева, защото не се е съобразила със становището на съдебните медици. Според тях е имало данни за умисъл в действията на Мейзер, но повдигнатото й обвинение е убийство по непредпазливост. Съдът обаче не уважи искането на защитата за отвод на прокурора и даде ход на делото.

Репортер: Нивелина Няголова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.