А Волен Сидеров се опита да укроти страстите в залата

Първи скандал в парламента. Управляващи и опозиция се обиждаха от парламентарната трибуна заради снимките с нацистки жестове.

По темата

Всичко започна с декларация на БСП, с която опозицията обвини управляващите, че са минали цели два месеца, а все още не са изпълнили обещанията си.

„Значи преди изборите - пенсии и доходи, след изборите - същото, ама за мнозинството”, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова.

И макар и на шега, постави партията си на мястото на управляващите.

„Ние не спечелихме изборите, но ви дадохме законодателна програма. Вие очевидно нямате такава”, добави Корнелия Нинова.

Нинова не пропусна да спомене последните скандали с кадри на правителството и поиска оставката на Валери Симеонов. Заради шегите на нацистка тема. А за подобни шеги в нейната партия, намери обяснение. 

„Това е партия със сгрешено име.  Ако в България имаше прокуратура, госпожа Нинова отдавна щеше да е на място хладно, на място тъмно”, коментира Антон Тодоров от ГЕРБ.

След малко социалистите се върнаха, за да отговорят. Мир опита да донесе самият Волен Сидеров, който в миналия парламент беше в другата роля. 

След поредната дълга декларация, защитаваща тримата, обвинени в нацистки шеги, залата се отегчи. И скандалите вътре утихната. А отвън един министър защити служителя си. И обвини опонентите си за скандалите със снимки с нацистки поздрави.

"Кога Корнелия Нинова разбра, че сме фашисти? Преди 20 дни, когато казваше, че може да работи само с нас, или специално атаката срещу моя служител е от ДПС", попита министърът на отбраната Красимир Каракачанов. 

В същото е сигурен и Валери Симеонов. А че скандалите са преувеличени, смятат и от ГЕРБ.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.