Рускинята разкри, че ще играе на турнира в Бирмингам

Мария Шарапова обяви в кои турнири от сезона на тревна настилка ще вземе участие. В изявление, публикувано на личния й сайт, рускинята разкри, че ще играе на турнира в Бирмингам, след като е получила уайлд кард от организаторите, информира БГНЕС. 

Мария Шарапова: Нищо не може да ме спре

Надпреварата ще се проведе от 19 до 25 юни. Освен на турнира в Бирмингам, бившата номер 1 ще стартира и в квалификациите на Уимбълдън, тъй като ранкингът й вече го позволява. Припомняме, че Шарапова се завърна отново на корта на турнира в Щутгард през април, след като изтърпя наказание от 15 месеца заради употреба на мелдоний.

Без Шарапова на "Ролан Гарос"

„Преди няколко месеца получих предложение за уайлд кард от организаторите на турнира в Бирмингам – турнир, който е един от най-паметните за мен като млад състезател. Много съм благодарна и развълнувана, че ще мога отново да играя в тази надпревара! Също така заради подобрения ми ранкинг, след първите три турнира от моето завръщане, ще играя и в квалификациите на Уимбълдън и поради тази причина няма да се налага да искам уайлд кард за основната схема”, съобщи Шарапова.

Носителката на пет титли от Шлема призна още, че вече е започнала лечение за травмата в лявото бедро, получена по време на мача й от втори кръг на турнира в Рим срещу Миряна Лучич-Барони. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.