Заради него Хилъри Клинтън загуби изборите

Бившият член на американския Конгрес Антъни Уинър, който наклони везните в предизборната кампания в САЩ, се признава за виновен по обвинение, че е изпращал непристойни материали на непълнолетна, съобщи телевизионният канал „Фокс нюз”. 

Уинър призна, че си е разменял неприлични снимки с 15-годишно момиче. Съдебното заседание по делото се провежда днес.

Скандалът около Уинър, според редица социолози, може би е струвал президентския пост на Хилари Клинтън.

Уинър е съпруг на най-близката помощничка на Клинтън Хума Абедин. По данни на ФБР, Абедин прехвърлила на своя компютър, който ползвали общо с Уинър, секретни електронни писма на Клинтън в качеството й на държавен секретар.

Когато Уинър попада в полезрението на правоохранителните органи заради неприличните снимки, на компютъра му е открита кореспонденцията на Клинтън.

За наличието на секретните писма на Клинтън на чужд компютър тогавашният директор на ФБР Джеймс Коми обяви 10 дни преди президентските избори. В резултат на това рейтингът на Клинтън, която изпреварваше републиканеца Доналд Тръмп, рязко спадна.

Тръмп спечели изборите, а Клинтън заяви, че действията на Коми са й коствали победата.

Абедин се раздели със съпруга си, но не се разведе.

Това не е първият скандал с участието на Уинър. През 2011 неприлични снимки, които той изпратил на друга жена чрез Twitter, му струваха политическата кариера – той трябваше да напусне Конгреса, където представляваше Ню Йорк. През 2013 Уинър се опита да се кандидатира за смет на града, но без успех.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.