Идеята е на учителя по история Емил Джасим

София осъмна с нова пешеходна пътека по случай 24 май. Идеята е на учителя по история Емил Джасим. Пешеходната пътека е изписана с букви от кирилицата и глаголицата и се намира при Софийския университет "Св. Климент Охридски".

ВИЖТЕ СНИМКИ НА ПЕШЕХОДНАТА ПЪТЕКА ТУК

Маркировката бе положена на през нощта, за да не се пречи на движението. За реализирането на идеята Емил Джасим благодари и на художника, който пожелал да остане анонимен.

„Това е пешеходната пътека, която свързва градинката с паметника на Св. Климент Охридски и Художествената академия от едната страна на бул. "Васил Левски" с Ректората на Софийския университет, Народната библиотека и паметника на светите равноапостолни братя Кирил и Методий. Тя е особено средоточие на българския дух и българската духовност”, написа Джасим във Facebook.

„През нея минават най-много столичани и гости на столицата всекидневно. По нея хиляди млади българи всеки ден вървят напред, към науката, която "във душите грей". От тази нощ тази пешеходна пътека е изписана с кирилицата и глаголицата. Това е подаръкът, който заедно със Столична община подарявам на нашите съграждани и на гостите на града ни. Това е поредното доказателство, че когато мислим за България, политическите различия могат да бъдат загърбени”, написа още Емил Джасим.