Защитата ще обхваща наименованието в неговата цялост

Европейската комисия одобри вписването на българската „Пастърма говежда“ в Европейския регистър на храните с традиционно специфичен характер. Това стана по време на заседание на Комитета по политика по качество на земеделски продукти, което се състоя в Брюксел, Белгия, информират от Министерството на земеделието и храните.  

По темата

„Пастърма говежда“ има специфични характеристики и се произвежда по традиционен начин. 

При подаване на заявлението за регистрация на наименованието като храна с традиционно специфичен характер, България не е имала за цел да запази употребата на самото понятие „пастърма“. Поради това защитата ще обхваща само наименованието „Пастърма говежда“ в неговата цялост.  

Понятието „пастърма“ ще може да продължи да бъде използвано в целия Европейски съюз, при условие, че се спазват приложимите принципи и правила на правния ред на Съюза. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари. 

Редактор: