Това съобщи британският премиер Тереза Мей

Великобритания намали нивото на заплаха от тероризъм. Веднага след атентата в Манчестър то беше повишено до максималната, критична степен. След поредица арести на приближени на атентатора обаче властите прецениха, че опасността вече не е толкова сериозна.

Някои от специалните мерки за сигурност остават в сила.

По темата

Поради множеството музикални, спортни и културни събития този уикенд, войници ще продължат да съдействат на полицията за охраната на ключови места и събития", обясни британският премиер Тереза Мей.

Продължава и голямата полицейска акция за издирване и залавяне на всички, свързани с атентатора от Манчестър. Полицията отцепи цял квартал в града и евакуира жителите. Полицаите обявиха, че акцията е свързана с атентата и гражданите трябва да напуснат заради собствената си безопасност.

"Имаме 11 души в ареста. Извършихме или продължаваме да провеждаме претърсването на 17 адреса, повечето от които - в северозападна Англия. Вече сме близо до уточняването на всички обстоятелства по изработването на бомбата", съобщи Марк Роули, командир на антитерористичното звено на полицията.

А певицата Ариана Гранде ще се върне за концерт в Манчестър след атентата, който отне живота на 22-ма души. Американската звезда обяви желанието си да пее с благотворителна цел. Средствата, събрани от концерта, ще бъдат предоставени на пострадали от нападението.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.