Хората излизат заради поставените основи на строеж на заведение

По темата

Жителите на курорта „Лозенец” излизат на протест. Недоволството им е срещу поставените основи на строеж на заведение на емблематично място. Миденият плаж "Боруна" е едно от любимите места на жители и гости на курорта. 

Местните недоволстват, че наемателят на плажа Мая Иванова е завзела част от крайбрежната алея. От своя страна стопанинът на плажа контрира, че разполага с всички необходими документи.

Теренът няма пясък, но въпреки това още в началото на юли миналата година е отдаден за стопанисване от Министерството на туризма. След заснемане през 2012 г. на плажа са определени граници в размер на близо 6000 кв. м, с дължина на бреговата линия около 300 м. Така местността „Боруна” става част от плажа, на който реално няма пясък. Местните поискаха повторно заснемане, за да бъдат сигурни, че границите на мястото, което се отдава под наем, ще бъдат отчетени коректно. 

"Оказа се, че тук има кадастрална грешка, която ще бъде отстранена", коментира за "Здравей, България" кметът на Царево Георги Лапчев.

"Тук всичко ще бъде направено така, както повелява законът", заяви на свой ред представител на фирмата наемател. 

Гледайте повече във видеото. 

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.