Може ли да бъде обезопасена атракцията преди летния сезон?

Опасна екопътеката при река Ерма. Заради рисковете много туроператори спират офертите си за екскурзии до живописното ждрело. Може ли да бъде обезопасена атракцията преди летния сезон?

Край ждрелото на река Ерма можете да видите боклуците, които наквсякъде тук са разпръснати. Те буквално запушват реката. Има ги навкякъде.

По темата

Векове са били нужни на природата да създаде това прекрасно място. Ерма буквално е издълбала скалата и е пробила пролом. Но днес впичатление прави друго. Навсякъде боклуци. Дори рибарите като Стефан се оплакват от тях.

„Замърсена е по принцип цялата река. Хвърлят се разни боклуци. От населението. Ние, рибарите, си пазим реката, за да можем да си ходим за риба”, казва Стефан.

Местните хора се чудят, как проблемът би могъл да се реши. Има ли начин замързяването да се прекрати. Евгения е категорична: „Това е нещо, което се възпитава още в училище”

Другият проблем е състоянието на екопътеката. Опасните участъци и мостове обаче са проблем от много време, който до момента остава неразрешен. Заради рисковете за туристите редица туроператори спират в последните години офертите си за екскурзии до живописното ждрело.

Опасна ли е екопътеката край ждрелото на Ерма край Трън?

Счупени перила, липсващи стъпала, клатещ се опасно мост над реката. Екопътеката е възстановена през 2013 г. и е финансирана по европейски проект по програма "Трансгранично сътрудничество по програма България - Сърбия".

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.