Снимка на просещо дете в социалните мрежи предизвика вълна от съпричастност

„Децата са взети от бащата и са настанени в кризисен център в София. Спокойни са. Колегите продължават да работят в насока те да бъдат върнати в семейна среда”, каза в предаването „Събуди се” Детелина Котевска от Агенция социално подпомагане.

По темата

Припомняме, че снимка на просещо дете в социалните мрежи предизвика вълна от съпричастност. Оказа се, че то е без майка и живее в тежки условия. За проблема на момченцето и двете му сестри беше подаден сигнал до социалните служители. Най-голямото дете живее при напълно непознато семейство със знанието на бащата.

„Вече втора година се грижа за Ради. С майка й бяхме приятелки и тя започна често да идва при нас”, каза Трендафила Червенкова. Жената сподели, че в момента се опитва да обзаведе стая за момиченцето, но няма големи възможности.

Трендафила решава да се грижи за Ради, след като момиченцето й разказва как живее при баща си, след като майката е починала. „Много се радваме, че Ради е при нас и сме щастливи”, споделиха още Трендафила и съпругът й.

„Много я обичаме, не трябваше социалните да ни я взимат. Много плаче по телефона и иска да си дойде’, каза още възрастната жена.

Детелина Котевска от Агенция социално подпомагане не се ангажира да каже дали Ради ще бъде върнато при семейството, но увери, че то ще бъде проучено и ще се разгледа такава възможност.

Повече по темата гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.