Те биха попречили на вашия хранителен режим и поддържане на тегло

Мислите си, че смути и енергийните барчета са диетични? Всъщност, понякога реалността е доста по-различна. Някои здравословни храни имат скрити калории, които биха попречили на вашия хранителен режим и поддържане на тегло. Foodpanda подбра някои диетични вкусотии, с които трябва да бъдете по-внимателни. 

По темата

Мъфин от трици

Много от този тип продукти с трици съдържат около 800 калории, повечето от които идват от захари, мазнини, масло, сушени плодове. Разбира се тези калории се разграждат по-лесно от набавените чрез шоколад или паста, например.

Мюсли

Представлява пълнозърнест овес, който се приготвя с хидрогенирани мазнини и в повечето случаи съдържат захари. Една купичка мюсли с мляко може да надвиши 600 калории.

Пуйка

Това е един чудесен източник на чист белтък и подходяща здравословна храна за всеки. Това е така, само ако са домашни пуйки. Пакетираните съдържа много подправки и високи нова на натрий, което ги прави нездравословни.

Сушени плодове

Те съдържат повече захари, отколкото пресни плодове и много консерванти, които се добавят за увеличаване срока на годност. Добавянето на редовна доза пресни плодове е за предпочитане от сушения им вариант.

Салати

Само защото се нарича салата, не означава здравословно. Зеленчуци - да, но салати, съдържащи пържено пиле, крутони, сосове, повишават нивата на транс-мазнините и захарите. Бъдете умерени с консумацията на този вид салати.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.