Прокуратурата отказа да образува наказателно производство

Военноокръжната прокуратура София отказа да образува наказателно производство по твърденията, че са били разхлабени болтове на гумите на колата на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

По темата

Според прокуратурата няма данни за умишлено повреждане на автомобила на НСО, а длъжностните лица са си свършили работата по обслужване на колата.

 

От държавното обвинение уточниха, че на първи юни колата е излязла от гаража на НСО в пълна техническа изправност. Повредата е забелязана случайно, когато в района на село Бързия, шофьорът спрял, защото Лозан Панов искал да си купи гъби от крайпътна сергия.

В постановлението на прокурора пише още: "Дадените по време на проверката обяснения от шофьора  за евентуално възникналата техническа повреда на автомобила са непоследователни, нелогични и не се подкрепят от мнението на експертите, както по отношение на възникването им, така и по отношение на последиците от тях - шум, поведение на автомобила, поведение на водача.

Дадените по време на проверката обяснения от Лозан Панов за поведението на водача и на автомобила, евентуалната поява на техническата неизправност на автомобила и последиците от нея не кореспондират с експертните мнения. Предположенията на Лозан Панов за евентуално извършено престъпление срещу него не намират опора в предприетите от него действия за запазване на следите от произшествието и даване възможност на разследващите органи и прокурора за обективно и пълно изследване и оценка на събитието".

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.