Какво иска да ни покаже детето с такъв вид снимка?

„Опасните селфита не са мода. Това е потребност на децата, защото в тази възраст едно дете има нужда да опознае собствените си възможности, сила и здравина. Вече има желание да се представи пред другия пол в една романтична и привлекателна светлина и има нужда от признание в групата. В екстремното селфи всичко това се постига за секунди и много успешно и недвусмислено”, заяви в студиото на „Здравей, България” психологът Ани Владимирова.

По темата

А какво показват децата, които обичат да се снимат на опасни места?

„На първо място, ти показваш, че си смел и силен, без да влизаш в конфликт с врагове или други хора, които могат да те победят. Всичко зависи от самия теб. На второ място, ти се представяш в една романтична светлина, но без да си сладникав. На трето място, постигаш моментално признание, което не подлежи на съмнение, защото то е запечатано в снимка и никой не може да го оспори”, каза още психологът Ани Владимирова.

Причината - публиката сега е огромна, тя сега е в мрежата и там получаваш признание и имаш възможности за реализация.

А какви са децата, които най-често прибягват до опасните селфита?

„Това обикновено са енергични, любознателни деца. И когато те не получават поле за изява, те отиват да се изявяват по този начин”, отговаря психологът.

Може ли родителят да попречи на детето да се снима на опасни места?

„Да развиеш детето си, изисква огромно усилие от родителите. Той трябва да отдели време. Да се проявява интерес към детските „интересни” неща. Защото ако детето обсъди нещата с родителя, то ще получи спирачка навреме. Всяко дете, попаднало в такава ситуация, 50% е по вина на родителя”, обясни психологът Ани Владимирова.

Целия разговор гледайте във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.