Любопитното животно се приближава към открехнатата странична врата на спряната патрулка

Полицейски служител от Флорида, САЩ, е направил опит да завърже разговор с дива мечка, след като е забелязал животното да пресича местен път, съобщават БТА и ЮПИ. 

Край Калофер спасиха мече от бракониерски капан (ВИДЕО)

От шерифската служба на окръг Марион са публикували видео, документирало срещата между полицая и любопитната мечка. Кадрите показват как служителят на реда на име Ремингтън отбива патрулния автомобил, след като забелязва появилото се от близката гора животно. 

ИСТИНСКА РАДОСТ: Мечок танцува и си чеше гърба в дърво (ВИДЕО)

Чува се също как полицаят подвиква на горския обитател "Хей, приятел", докато го наблюдава как пресича пътя. Тонът му обаче става по-предпазлив, след като любопитното животно се връща назад и приближава към открехнатата странична врата на спряната патрулка. 

От Комисията на Флорида за рибата и дивата природа отбелязват, че действията на полицейския служител са непредпазливи и отправят предупреждение към хората да избягват близост и очен контакт при поява на мечки. 

Куче изгони мечка от частен имот (ВИДЕО)

Въпреки потенциалната опасност, от полицията отговарят, че служителите й предпочитат подобни срещи, отколкото да попадат на голи смутители на реда. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.