Хасковлията отстъпи пред испанеца Фелисиано Лопес

Ракета номер 1 в мъжкия ни тенис Григор Димитров не успя да се класира за финала на турнира „Queen’s Club” в Лондон, след като загуби полуфиналния сблъсък срещу испанеца Фелисиано Лопес в събота.

СНИМКИ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК

Хасковлията отстъпи с 5:7, 6:3, 2:6.

Двубоят бе сприран на два пъти за общо над 60 минути заради проливният дъжд, който се изля над английската столица.

Григор победи именно Лопес във финала в „Queen's“ през 2014 г.

По темата

Първият сет бе изключително равностоен, като и двамата съперници сервираха много солидно. Григор започна малко по-разколебано и още в първия гейм пред неговия съперник се откриха две възможности за пробив. Първата ни ракета показа хладнокръвие и удържа подаването си.

Оттук насетне Димитров и Лопес доминираха при своите сервис геймове. Ключовият момент в сета дойде в гейм номер 11, когато опитният испанец реализира пробив, а след това безпроблемно приключи частта при 7:5 в своя полза.

Подобен сценарий се разигра и във втория сет, който отново бе решен от един пробив. След равностойно начало при 3:2 в полза на Григор, срещата бе прекъсната за близо час, след като над Лондон отново заваля дъжд. След подновяването на играта и няколко пропуснати възможности да пробие, в осмия гейм Гришо успя да спечели подаването на съперника и да поведе с 5:3. Сервирайки за сета, Димитров бе безпогрешен и с гейм на нула изравни резултата.

Още с началото на решителния трети сет двамата отново се впуснаха в ожесточена битка. За съжаление най-добрият ни тенисист допусна твърде много непредизвикани грешки от бекхенд, което се оказа фатално.

Въпреки че успя да спаси редица възможности за пробив, в шестия гейм шампионът от 2014 г. капитулира, което позволи на Лопес да поведе с 4:2.

До края опитният испанец удържа победата и се класира за финала. По този начин той възстанови и баланса между двамата - 2:2 победи в общо четирите му мача срещу Димитров.

Така в неделния финал 35-годишният испанец ще спори за титлата с хърватина Марин Чилич, който по-рано днес победи с 2:1 сета Жил Мюлер от Люксембург.