Преди дни премиерът обеща да осъществи "гладко и организирано" излизане на страната от ЕС

Европейските граждани, живеещи законно във Великобритания повече от 5 години, ще останат на Острова и след Brexit. Британският премиер оповести план, с който да успокои безпокойството по този въпрос.

Европейците ще могат да доведат и съпрузите си, и децата си. А онези, пристигнали по-късно, ще имат две години гратисен период, в който да узаконят статута си. 

Консерваторите на британския премиер Тереза Мей и северноирландската Демократична юнионистка партия подписаха споразумение за подкрепа на правителството, съобщи АП, цитирана от БТА.

Преди дни Мей обеща да осъществи "гладко и организирано" излизане на страната от ЕС, вслушвайки се в мнението на всички заинтересовани страни.

Джордж Озбърн: Тереза Мей е "ходещ мъртвец"

По думите й първостепенна задача пред кабинета е да осъществи Brexit по правилен начин.

Петима министри ще запазят постовете си в новото правителство на Тереза Мей

Министрите на финансите Филип Хамънд и на външните работи Борис Джонсън ще запазят постовете си в следващото правителство, което ще състави британският премиер Тереза Мей. Това съобщи нейната канцелария на "Даунинг стрийт 10" в началото на месеца. 

Досегашните министри на вътрешните работи Амбър Ръд, на отбраната Майкъл Фалън и на Brexit Дейвид Дейвид ще оглавят същите министерства в новия кабинет, след като Консервативната партия на Мей изгуби на изборите парламентарното си мнозинство. 

Очаквайте подробности! 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.