Ивайло Пенчев срещу Българската асоциация на застрахователните брокери

Скандал между бизнесмена Ивайло Пенчев и Комисията за финансов надзор. Пенчев заподозря поръчкови действия на надзорниците срещу негова платформа – „Окшънайз”. В нея може да се наддава в реално време за най-различни стоки и услуги и да се постига възможно най-добрата цена.

По темата

Комисията за финансов надзор беше сезирана от Българската асоциация на застрахователните брокери, че се извършва нарушение и на платформата се търгуват застраховки от фирми, които нямат лиценз и разрешение. 

Ивайло Пенчев обаче настоява, че благодарение на платформата му цената на застраховките пада.

„Сезирахме комисията, защото смятаме, че тази платформа не е лицензиран посредник. Г-н Пенчев нарушава две европейски директиви и Закона за застраховането”, заяви в предаването „Здравей, България” Кольо Делев от Българската асоциация на застрахователните брокери.

Делев обясни, че цените на застраховките се определят на база на риска.

„Г-н Пенчев има 110 направени сделки, ние не сме ощетени”, заяви Делев. „Там участват фирми, които не са лицензирани. Включително и негова фирма. Тази фирма дори е спечелила търга, като няма възможност да издаде застраховка. Защо г-н Пенчев е единственият, който не иска да спази закона?”.

Ивайло Пенчев отговори, че на неговата платформа клиентите получават в пъти по-ниски цени на офертите. Въпреки това имало клиенти, които вече съдят манипулатори в платформата му. 

Според Николай Здравков от Българската асоциация на застрахователните брокери рискът е за крайния клиент. 

Повече гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.