Коментират депутатът от ГЕРБ Маноил Манев и Жельо Бойчев от БСП

„При самолетите ситуацията е следната. Нито във временната комисия към парламента, нито в мотивите при нейното създаване, нито в залата, нито в изказванията на който и да е представител на ГЕРБ е споменато името на г-н Румен Радев. Единствените хора, които споменаваха президента Радев, бяха представителите на БСП. Не мога да разбера, защо идентифицираха създаването на комисия с президента Радев”. Това заяви депутатът от ГЕРБ Маноил Манев в предаването „Здравей, България".

Преди дни депутатите създадоха временна комисия, която да проверява процедурата по избор на нов тип боен самолет за българската армия и в частност действията на президента Румен Радев. Предложението за комисията дойде от Цветан Цветанов и други депутати от ГЕРБ. 

По темата

„Лично г-н Цветанов си позволи да обвини президента в тежка злоупотреба и натиск над служебното правителство за избора на този самолет. Прозвучаха много тежки думи. Това беше за мен началото на междуинституционална битка. В дадения случай между ГЕРБ и президента”,  коментира Жельо Бойчев от БСП.

Според него Цветанов е съгласувал изказването си с премиера Борисов.

„Разиграва ни се театър, който ни показва, че не им е приятно, че имаме президент с мнение и си го изразява”, заяви още Бойчев.

Маноил Манев обаче обвини президента Радев, че е казал, че „българският парламент е трибунал”.

„На г-н Радев му пречи българският парламент ли? Не разбрах”, заяви Манев.

„Имаме опит тази комисия да се превърне в трибунал”, отговори Бойчев. „Наистина се надявам тази комисия да покаже всичките обстоятелства относно процедурата. Ще стане ясно, че Борисов ще разследва Борисов и собствената си администрация”, заяви Бойчев.

„Свещени крави в ГЕРБ няма, всичко се проверява и се слага на масата”, заяви Манов. 

Повече гледайте във видеото

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари