Поводът - побой, изпратил 27-годишен мъж в болница

Протестно шествие в Смолян. Поводът - жесток побой, който изпрати в болница 27-годишен мъж. И въпреки че нападателите са арестувани, на мястото има напрежение. Пострадалият Георги Кадиев е с опасност за живота. Двамата нападатели са арестувани. 

Георги Кадиев се намира в отделението по Неврохирургия на пловдивската болница. Той е със счупен череп, а лекарите се борят за живота му. До тук се стигнало, след конфликт между него и двама мъже от ромски произход заради местно момиче. Конфликтът прераснал в сбиване.

Свидетели са станали няколко младежи от квартала, но никой от тях не се намесил в мелето.В същото време Районният съд в Смолян остави двамата нападатели за постоянно в ареста. Те са с обвинение за хулиганство и причиняване на средна телесна повреда.

Близките на бития Георги нямат достатъчно средства, за да платят здравните му осигуровки, нито пари за последващото лечение.

Ако бъдат признати за виновни, нападателите ги грози затвор до 5 години.

Асеновград също продължава с протестите. Утре градът отново излиза на шествие заради нападението над състезатели и треньори от отбора по гребане. Снощи двама от петимата арестувани за побоя са били освободени под гаранция. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.