Кола на привърженик на българския тим е била подпалена

Бой, ранени и арести след сблъсъци между фенове на "Левски" и хърватския "Хайдук" (Сплит). Няколко наши сънародници бяха транспортирани до болница в град Задар, а 22-ма - задържани.

По темата

Четирима привърженици на „сините” участвали в спречкване с фенове на хърватския съперник на "Левски" във втория квалификационен кръг на Лига Европа. Спречването станало в сряда. А през нощта срещу четвъртък автомобилът на един от българите бил подпален пред хотел в Задар.

Общо 18 български граждани все още са в полицейското управление в града, за да дадат писмени показания. 

Трима от участвалите в сбиването наши сънародници са откарани в болница с леки наранявания. Единият е със счупена ръка, съобщиха от МВнР. Оказана им е медицинска помощ и са изписани от болничното заведение.

Футболно лято 2017 в ефира на DIEMA EXTRA

Българският посланик в Загреб Таня Димитрова е получила уверенията на хърватските власти, че „подпалването на автомобила се третира като тежко криминално деяние и инцидентът ще бъде разследван”.

„Напрежението започна още вчера, когато три български групи бяха нападнати в различни части в центъра на града. Първата група бе атакувана от 30 маскирани фенове, докато са обядвали. Втората група се е разхождала. Третата група е била с кола, когато са поискали номерът им да бъде свален. Нашата група журналисти дори бе охранявана, докато вечеряше в хотела - нещо, което ни се случва за първи път”, коментира за „Здравей, България” спортният журналист Илиян Енев. 

Футболист провокира меле в двубой от китайското първенство (ВИДЕО)

Двубоят между „Левски” (София) и „Хайдук” (Сплит) започва в 21:30 ч. българско време.

От външно министерство съобщиха, че българското посолство в Хърватия ще оказва пълно съдействие на феновете на "Левски". Номерът на дежурния телефон на българското посолство в Загреб: 00385 984 69 808. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.