Водещата дава интервю за в. „Всичко за семейството”

Водещата на "Събуди се" по NOVA се чувства добре, щом е полезна за зрителите. Със съпруга й дават рамо на сина им, от него очакват усилия – това разкрива Мирослава Иванова в интервю за в. „Всичко за семейството”.

- Как ще будите зрителите през лятото, ще има ли малко по-отпускарски сюжети, по-леки?

- Да, лятото изисква по-лек режим, така че се стараем посоката да е тази. Разбира се, не ние диктуваме събитията и често старанието ни да предложим повече теми като за ваканционен режим се проваля при срещата с реалността. Тя предпоставя темите в предаването, а не ние.

- Имате си ново студио, с какво то ще направи "Събуди се" по-атрактивно?

- Новото студио е модерно, ярко, запомнящо се. И дава възможност за непознати досега визуализации. Но не казвам повече. Нека бъде изненада за зрителите.

- Ще има ли почивка за вас или ще се редувате двамата с младоженеца Деян да водите?

- Няма логика актуално предаване да излиза във ваканция, само защото е лято.

Затова "Събуди се" остава и в лятната схема, но през август ще мине в летен режим - няма да е три часа, а два - от 8 до 10 ч. Така че и през най-отпускарския месец нашите зрители ще могат да гледат предаването такова, каквото го познават - актуално, информиращо, забавно и надявам се, полезно. А ние с Деян ще видим как ще разделим времето, така че да можем да видим морето отблизо, не само по телевизията.

Телевизионен женски род

- Кошмарът на всеки журналист са двусричните отговори. Как излизате от такива ситуации, кои са най-трудно разговорените гости?

- Най-трудно разговорените гости са онези, които просто отказват поканите. С екипа на "Събуди се" имаме дълъг списък с "отговорни фактори" в държавата, които систематично, с месеци и години отказват да приемат поканите ни за разговор. Тези хора няма как да разговориш и те го знаят. Най-добрата защита невинаги е нападението, най-добрата защита понякога е бойкотът, бягството от въпросите и отговорите. Много пъти сме били свидетели на това. И се страхувам, че става практика.

- Зрителите си мислят, че вие работите само в събота и неделя. Да им кажете как минава седмицата ви?

- Не вярвам, че някой наистина си представя така нашия работен режим. Седмицата ни започва с почивка в понеделник и вторник. Но това са дни, в които не спираме да обменяме идеи за предаването. От сряда до неделя времето ни минава в телевизията - в дискусии, спорове, в безкрайни телефонни разговори, в снимане на репортажи и във внимание към всеки детайл, който в събота и неделя сутрин ще предложим на зрителите. А ако някой измисли начин да се работи само в края на седмицата, моля да го каже първо на мен. Ще съм му много благодарна. Семейството ми също.

- Научихте ли се да се изолирате от лошите новини, от негативните хора, за да се съхраните?

- Две различни неща са. Няма как да се изолираш от лошите новини. Илюзия е, че е възможно това. Каква каска да сложиш, каква броня да облечеш, каква крепостна стена да вдигнеш около себе си?! Не става. А от негативните хора се спасявам за 2 секунди, щом прекрача прага вкъщи.

Цялото интервю четете във в. „Всичко за семейството”.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.