Джаджата оглави класацията за най-опасни играчки през лятото

Кой няма спинър, кой не е чувал за тези антистрес играчки! Появи се информация, че в спинърите има олово и цинк. И така властите у нас решиха да направят проверка.

По темата

През последните дни контролните органи подложиха на лабораторни тестове различни видове спинъри, за да проверят има ли концентрации над нормите на тежки метали в тях.

През последните дни спинърите оглавиха класацията за най-опасни играчки през лятото, изготвена от американски потребителски организации. Според доклада джаджите носят риск от задушаване и дори от фатален изход.

А световните медии вече съобщават за инциденти със спинъри, като този случай, при който 10-годишно момиче от Тексас поглъща парче от играчката.

През последните месеци на митницата у нас са спрени над 70 000 спинъри, а по време на инспекциите на пазара - 75% от модерните играчки се оказват без маркировка за съответствие и без посочен производител.

Очакваме и Вашите предложения за теми, както и сигнали, на e-mail: georgi.georgiev@ntv.bg и във facebook: Georgi Georgiev Nova TV.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.