ВСС не видя нищо нередно в срещата между Цацаров и Сашо Дончев

Висшият съдебен съвет прекрати проверката на скандала „Цумгейт”.

Според инспектората на ВСС няма нищо нередно в срещата на главния прокурор Сотир Цацаров с бизнесмена Сашо Дончев и отстранения от ръководството на БСП Георги Гергов.

Ще има ли проверка за „ЦУМгейт”?

Проверката е спряна, защото е доказано само, че е имало такава среща, но не и за какво е била.

Георги Гергов беше отзован от червеното ръководство малко след избухването на скандала. Решението на Висшия съдебен съвет обаче няма да промени партийната му съдба. Лидерът на БСП Корнелия Нинова посочи, че с посещението си в ЦУМ Гергов - волно или не - въвлякъл партията в скандал.

Другият ключов участник в събитията обаче се усъмни в правдивостта на политическите аргументи.

"Не мисля, че "Цумгейт" беше причината за това, което се случи с Георги Гергов в неговата партия. Мисля, че това беше поводът. Не ме карайте да коментирам г-жа Нинова", коментира Цацаров.

Лозан Панов: Между мен и Цацаров няма личностен проблем 

Главният прокурор нарече "Цумгейт" "един огромен сценарий": "На много хора, за които действията на прокуратурата в момента са неудобни. Включително и в сферата на енергетиката. Част от тях близки до партията на г-жа Нинова, част от тях са нямащи никакво отношение, но имащи крупни икономически интереси в областта на доставката на енергия – не електрическа и не водна", коментира той. 

Цацаров не назова имена, но в описанието му попада и бизнесменът Сашо Дончев, който първи се оплака от оказан прокурорски натиск на въпросната среща. Газовият бос се вписа и в аргументите, с които първият обвинител отказа да навлиза в повече подробности.

"Да стигна до тяхното ниво? Освен това трудно ще стигна до положение, в което ще изпия две водки и ще се снимам в YouTube", категоричен бе Цацаров. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.