Гледайте повторението на предаването днес от 18.00 по NOVA

Предаването "Ничия земя" днес по NOVA ще разкаже отново историята за сиамските близнаци от Сливен. Впоследствие лекарите обявиха, че у нас това не се е случвало повече от век.

Майката на близнаците Мария, която остана скрита за дълго, заедно с майка си и кандидат-свекървата си разказват пред Даниела Тренчева за причините и резултатите, както и за живота си под надвисналата смърт над сиамските близнаци. 

"Никой не знае как и защо се е стигнало дотам. Резултат от любовта между майката Мария и бащата Радостин са два плода, които медицината определя като аномалия", разказва Даниела Тренчева. И продължава разказа си:

"Едното обяснение на аномалията е родствената връзка между родителите, а другото – сиамските близнаци са дело на Бог, който създава човека по свой образ и подобие.А може би просто доброто винаги върви с лошото, добрата любов – със старата апаратура в гинекологичния кабинет. Добрата тайна на силните взаимоотношения – с лошата тайна на две скарани роднински семейства, която превръща братовчедите в родители. Доброто и лошото са като сиамските близнаци – скачени като държавата".

Не пропускайте целия разказ отново в "Ничия земя" днес от 18.00 ч. по NOVA.