Те са хванати близо до бензиностанция на магистрала „Тракия”

Трафик на бежанци в кола със специален режим на движение! Полицията разби мрежа за платено превозване на мигранти, действала в половин България. Сред арестуваните има хора, свързани с органите на реда.

На 133-ия километър на магистрала „Тракия” беше извършена зрелищна полицейска акция срещу наистина професионална организация за трафик на бежанци. Нещо като VIP канал за трафик е бил разбит.

По темата

Още по светло и пред погледите на десетки пътуващи по магистралата, полицаите атакуват кордон от 4 автомобила, в които пътували каналджии и нелегалните мигранти.

Луксозна кола със светлини като тези на Националната служба за охрана превозвала трима нелегални мигранти. Зад волана се оказва бивш полицай от спецчастите и именно заради него разбитата група става известна като „групата на полицаите”. 

VIP клиенти с VIP канал – полицаите превозвали мигрантите директно от Турция до Сърбия, цената за един човек била около 600 евро.

Задържаните мигранти са петима - двама сирийци и трима иракчани, разпределени в два автомобила. След акцията всички те ще бъдат закарани в лагера в Харманли.

А сред арестуваните за трафик има и една жена, която, според разследващите, е наследила бизнеса на мъжа си. Той вече бил зад решетките именно заради трафик на бежанци.

Заподозрените каналджии ще останат за постоянно зад решетките и ще бъдат изправени пред съда. Ако ги признаят за виновни, законът предвижда между 1 и 6 години затвор и  глоба от 5 до 20 хиляди лева.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.