Разбойниците копирали своите български колеги

Нелегални автомобили с маркировката на сръбската Пътна помощ се движат по магистралата Белград-Ниш и дебнат за шофьори, които да подмамят, предупреждава КАТ на съседна Сърбия, информира БГНЕС.

Най-често жертви стават водачите на коли в районите на градовете Смедерево, Пожаревац и Велика Плана.

142 случая на шофиране в аварийната лента за шест месеца

Измамниците копирали своите български колеги, твърдят сръбските медии.

Собствениците на фалшивата "Пътна помощ" хвърляли умишлено по пътя дъски с пирони или парчета от гуми или ауспуси, които предизвиквали повреди на колите. Те наблюдавали отстрани за аварирали коли и се появявали като спасители, предлагайки транспорт до най-близкия сервиз. Там майсторите искат огромни суми за ремонта и заплашват автомобилът на пострадалите да бъде конфискуван.

СЛЕД ПОБОЯ НА "ТРАКИЯ": Единият нападател е в болница, другият е задържан

Особено опасни са групите, които действат по магистралите. Апашите се промъквали тайно до колите на онези, които спят по паркингите, и през полуотворените прозорци ги пръскали с приспивателен спрей. След това отмъквали портмонетата, лаптопите и чантите им.

Има и трети, често използван сценарий, обясняват сръбските полицаи. При него крадците седели и наблюдавали потенциалните жертви от големи коли, дори с малки дечица в тях, и давали сигнали към пътуващите да спрат за помощ. Веднага след това обяснявали, че са останали без гориво, а нямат достатъчно пари. Като компенсация предлагали скъпи бижута на изгодни цени. Наивните шофьори давали 100-200 евро, а после се оказвали, че са получили обикновени стъкълца, изглеждащи като лъскави накити. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.