След месец на усилени тренировки и оспорвани танцови битки, победителите в Dance Arena са GLADIATORS

Финалната битка в първото онлайн танцово риалити шоу у нас – Dance Arena, премина изключително емоционално за всички участници и техните ментори. След много напрегнато и оспорвано състезание вече са ясни победителите. Това е отборът на Виктория Димитрова – Голди – GLADIATORS, а само на крачка от победата с минимална разлика в резултата, останаха HYPE с ментор Марион Дърова.

Как премина финалната гранд битка между двата отбора в шоуто, може да видите първо във Vbox7.com

В рамките на месец двата отбора изучаваха различни танцови стилове и всяка седмица провеждаха танцово състезание по между си, за да покажат кой отбор е по-добрият. Участниците преминаха през стилове като хип-хоп, народни танци, съвременен танц и dance hall. След всяка битка танцьорите получаваха индивидуални оценки от своите ментори и гост-преподаватели, а Facebook потребителите също взеха участие като гласуваха през страницата на Dance Arena.

Финалната задача пред двата отбора беше да покажат най-доброто от четирите стила, които изучаваха в Dance Arena досега. Представянето им беше пред публика, а жури от утвърдени имена в танцовите среди у нас постави финалните оценки. Сред тях са Марина Попова, дългогодишен танцьор в балет "Арабеск", танцьорът и хореограф Маргарита Будинова и Боряна Гидикова, изпълнителен продуцент на 7Talents – създатели на шоуто Dance Arena. С 64 точки второто място бе присъдено на HYPE, a титлата "най-добро dance crew" спечели GLADIATORS, които завоюваха 67 точки в крайното класиране.

За всички участници финалът на шоуто донесе смесени чувства – радост от добре свършената работа, но и тъга, че Dance Arena приключва. "За нас беше истинско удоволствие да работим по този проект и вярвам, че и двата отбора успяха да научат много от участието си в Dance Arena. Надявам се, че сме запалили повече хора да танцуват, което беше и идеята на шоуто", разказва Боряна Гидикова, след финала на Dance Arena.

Още интересна информация за танцовото уеб риалити може да откриете и във Facebook страницата на Dance Arena.