Още трима строители са ранени

Тежък инцидент край Пловдив. Мъж загина, а друг беше ранен  при трудова злополука на гара "Тодор Каблешков". Движението на влаковете между София и Бургас е напълно блокирано вече няколко часа. 

По темата

Малко преди 10 часа тази сутрин силен трясък разтърсва района на гара „Тодор Каблешков”. От новостроящия се надлез до гарата се чуват писъци на работници. 

„Трясък и се развикаха отгоре. Обърнах се и видях, че горе имаше някаква паника и помислих, че горе е станало нещо. Когато погледнах, видях, че е паднала долу. Затиснато е някакво момче, защото плачеше един от работниците”, разказа Георги Гроцев, очевидец на инцидента. 

Работниците били на надлеза, когато по неясни причини конзолата се откъртила от съоръжението и се стоварила върху железопътните линии. Един от строителите се озовал под 20-тонната бетонна греда. Загинал е на място. 

„Със загиналото момче съм приятел. Доколкото разбрах, са връзвали горе арматури. Не мога да кажа кой е виновен, защото тук работят поне 2-3 фирми. Това за мен е нехайство, недобре свършена работа”, Георги Димитров, приятел на загиналия работник. 

При инцидента тежко е пострадал и още един работник. Той е братовчед на загиналия и е откаран в болница, където е опериран. Близките им твърдят, че работели във фирмата от две години, без почивен ден. На мястото пристигна проектантът на надлеза. 

Заради инцидента движението на влаковете е спряно. Пътниците се свалят  на гарите в Пловдив и Стамоблийски, откъдето се извозват с автобуси. Фирмата, която строи надлезът, засега отказва коментар. От Главната инспекция но труда откриха - не откриха нарушения.  

Още по темата гледайте във видеоматериалите.

Репортер: Благой Бекриев

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.