Вижте какви тоалети носеха херцогинята на Кеймбридж, белгийската кралица и Тереза Мей на възпоменателни церемонии

Херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън отново впечатли със стилни тоалети – този път по време на официално посещение в Белгия.

СНИМКИ ОТ ВИЗИТАТА В БЕЛГИЯ ВИЖТЕ ТУК

Визитата на Кейт, принц Уилям и принц Чарлз започна в неделя. Първо те почетоха паметта на загиналите в Пашендейската битка. На възпоменателната церемония присъстваха и белгийските крал и кралица Филип и Матилд.

Кейт се появи с бялата рокля на дизайнера Александър Маккуин, която носеше и на кръщенето на дъщеря си - принцеса Шарлот, през 2015 г. Изискания си тоалет херцогинята бе съчетала с бяла шапка, бежови обувки и брошка с червено цвете на ревера.

Белгийската кралица Матилд пък бе решена в сиво. Тя бе облечена с едноцветна сатенена рокля до коляното, съчетана с дантелена горна част, малко по-дълга от роклята. Тя носеше подходяща шапка и обувки в различни нюанси на синьото.

КАК КЕЙТ МИДЪЛТЪН ПОГАЗВА КРАЛСКИЯ ПРОТОКОЛ?

Британския премиер Тереза Мей, която в момента ползва годишния си отпуск, също се появи на събитието. Тя бе облечена в черна рокля и синьо сако с широк ревер и заоблени ръбове.

Тя също бе с шапка, но черна, както и с брошка в червено на ревера. За разлика от кралските особи обаче Мей бе с обувки без ток.

Церемониите започнаха в неделя близо до село Пашендейл, край град Ипр, на Портата Менен - арка, издигната в памет на жертвите на битката. Там в 20 ч. по Гринуич всяка вечер, от юли 1928 г., насам местната пожарникарска бригада свири сигнала "Последна тръба" в памет на загиналите британски войници в този район, съобщава БТА. 

ВИЗИТАТА НА КЕЙТ И УИЛЯМ В БЕРЛИН

В понеделник белгийската кралска двойка, принц Чарлз, принц Уилям, Кейт Мидълтън и Тереза Мей присъстваха на церемония на британското военно гробище в Тайн Кот по случай стогодишнината от Пашендейската битка. Това е и най-голямото гробище в страните от Общността на нациите, като в него са погребани 11 961 военнослужещи.

Кейт отново предпочете тоалет в бяло, бяла шапка и бежови обувки и чанта. Кралица Матилд пък заложи на бежовото с дантела.

КЕЙТ МИДЪЛТЪН ОЧАРОВА С ТОАЛЕТИ В ПАРИЖ

Пашендейлската битка е известна още като Третата битка за Ипр. Тя противопоставя съюзническите сили - основно британски, канадски и австралийски, на германската армия в периода 31 юли - 6 ноември 1917 г. Равносметката от битката е над 250 000 убити и изчезнали от британска страна и не по-малко жертви - от германска. 

Церемониите по повод годишнината от битката, организирани от Лондон и белгийските власти, имат символично значение в момент, в който Великобритания реши да излезе от ЕС.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.