Първата ракета на България даде интервю за ATP World Tour

Първата ракета на България Григор Димитров коментира предстоящия сезон на твърди кортове, преди поредното предизвикателство - Вашингтон. След кратка почивка, българският тенисист вече е в САЩ.

Гришо: Мачовете на трева са любимите ми (ВИДЕО)

Гришо: Беше ми приятно с Виктория Бекъм (ВИДЕО)

"Винаги се говори как всеки турнир е различен, но всъщност е доста еднакво. Приятно е да се концентрираш върху тениса, да си отново на корта, това очаквах след отпадането от Уимбълдън. След няколко дни почивка вече нямах търпение да подновя тренировки, да се върна към графика си. Очаква ни приятен период, серия турнири в САЩ, дано се опазя от контузии и играя хубав тенис," сподели Гришо пред ATP World Tour. 

Влюбените Никол и Гришо (ГАЛЕРИЯ)

Как Григор прекара двете седмици почивка?

"Просто почивах малко, 3-4 дни на морето, прибрах се и винаги има какво да правиш у дома, когато не си там често. Имах да се погрижа за някои неща там. Но това време ми помогна да се откъсна малко от тениса, което е добре за всеки спортист. Така по- лесно ще се впусна в новата фаза, на твърди кортове." 

Никол и Гришо - по-влюбени от всякога (СНИМКИ)

Гришо и Никол на почивка на остров Капри (ГАЛЕРИЯ)

"В средата на сезона е важно да поддържаш инерцията, особено когато нещата са се получавали до момента. Нямаш и много време да се натоварваш с тренировките, трябва да си готов за тежки условия, горещо време. Намирам се в добра форма, в Топ 10 съм, искам да запазя това и се надявам да направя следващата стъпка," допълни Димитров. 

Гришо и Никол - заедно в Лос Анджелис (ГАЛЕРИЯ)

"До края на сезона се надявам да играя по-добре и да стигна по-далеч във всеки турнир, отколкото миналата година. Има да играем още много тенис, няма да е лесно. Ще се фокусирам само върху това, което аз мога да свърша," завърши първата ни ракета.

По-рано през деня в САЩ Гришо направи и тренировка с Доминик Тийм.

Въпреки че досега бе яростно пазена в тайна, изданието tennisnerd.net разкри как изглежда новата ракета на най-добрия ни тенисист. Тя изглежда много стилна и изчистена. Преобладава черният цвят, а името на първата ни ракета и изписано със златни букви.

Григор Димитров започва участието си на турнира във Вашингтон тази нощ заедно с Лука Пуй на двойки срещу Джонсън/Роже-Васлен. Срещата е трета по програма на корт №2 и се очаква да започне след полунощ във вторник срещу сряда.
 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.