Десетки сигнали за пожари в Монтанско

Безсънна нощ в Монтанско. Екипите на пожарната се отзоваха на десетки сигнали за малки пожари, които бяха погасени.

Най-сериозни остават щетите в село Славотин, където стихията изпепели напълно няколко къщи.

В ПЛАМЪЦИ: Пожар изпепели десетки къщи в Монтанско (ВИДЕО)

Български хеликоптер помага за гасенето на голям горски пожар в Македония

Около 400 декара гора се запали отново край Изворище

Най-пострадала от огнената стихия е къщата на дядо Цоло. Огънят обхванал дома му буквално за секунди. Прекарал нощта сред руините, защото няма близки и няма къде да отиде. И иска да остане близо до дома си, въпреки че от него е останала само развалина.

Съседите му също са уплашени, защото огънят минал през всичките 14 двора в квартала. Казват, че само по щастлива случайност няма жертви и пострадали.

С изгрева на слънцето и напредването на деня обаче намокреното отново изсъхнало и хората се опасяват, че някой от тлеещите въглени може да предизвика нов пожар.

 Има няколко версии какво е причинило огромния пожар. Според хората причината не е само горещините – може и да е от човешка небрежност.

 Пожарната остава на място, за да не допусне ново разпалване на огъня. А кметът на Славотин обещава да вземе специални мерки  за превенция.

 „И да поканя човек от противопожарната охрана, който да изнесе една лекция, за да не се повтаря това, което аз от 50 години не знам да има такъв пожар в селото ни”, заяви кметът Личко Цолов.

 За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.