Той покри норматива от 2.31 метра в скока на височина при мъжете

България има още един финалист на Световното първенство по лека атлетика в Лондон. Тихомир Иванов покри норматива от 2.31 метра в скока на височина при мъжете и си гарантира участие във финала в неделя, съобщи gong.bg. 

11 стотни не стигнаха на Ивет Лалова за място на финала на Световното (ВИДЕО)

Пресявката в дисциплината бе изключително силна, като цели 17 скачачи преодоляха 2.29 метра и пробваха шанса си на 2.31, което бе и квалификационна норма. Иванов успя да преодолее тази височина от втори опит, с което постигна и най-добър резултат в кариерата си.

Тихомир Иванов с историческо постижение на високия скок - припомнете си в снимки ТУК

„Благодаря на всички, които ме подкрепиха в днешната квалификация. Успях да се класирам на финала и то с отличен резултат. Надявам се в неделя да направя още по-хубаво състезание. Затова заповядайте пред екраните и наблюдавайте Световното първенство”, каза Тихомир Иванов за NOVA. 

Мирела Демирева на финал на Световното (ВИДЕО)

По този начин той се превърна в един от шестте състезатели, които покриха нормата и си осигури място във финала на дисциплината.

СЕНЗАЦИОННО: Гатлин детронира непобедимия Юсеин Болт на 100 метра (ВИДЕО+СНИМКИ)

Той е вторият български атлет, който си осигурява участие на финалите на световното първенство по лека атлетика. Преди него това стори вчера Мирела Демирева, която също попадна сред дванедестте финалистки във високия скок при жените.

Над 2000 спортисти участват в тазгодишното Световно по лека атлетика (ПЪЛНА ПРОГРАМА)

Финалът на Тихомир Иванов в дисциплината е в неделя, 13 август, от 21.00 часа.

Какво означават татуировките на Ивет Лалова (ВИДЕО)

Още спортни новини четете ТУК.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.