Събитието ще се проведе на 16 август в Летния театър във Варна

Известни български музиканти се обединяват в благотворителен концерт в подкрепа на свой колега. Изпълнители от родната поп, рок и джаз сцена са подготвили грандиозно шоу, което ще се случи на 16 август вечерта в Летния театър във Варна.

Целта им – да помогнат на басиста Димитър Димитров да възстанови дома, ресторанта и звукозаписното си студио. Димитър Димитров не стои в светлините на прожекторите, но едни от най-музикантските джем сешъни нямаше да се случат, ако той не беше на сцената. В неговото студио са записвали няколко поколения музиканти, а от ресторанта му много хора са си тръгвали изключително доволни.

Животът му се преобръщана 24 януари тази година, когато в дома му в местността Кабакум избухва пожар. В този ден Митьо губи дома си, ресторанта и звукозаписното си студио.

 „На вторият етаж ми беше дома. Имах и една две стаи за гости, приятели, когато ми дойдат на гости. 2004 го строих, с кредит го строих „Причината не можаха да я установят точно как е станало всичко, но установиха, че пожарът е тръгнал от тази стая, където живееше сестра ми”, разказа той пред NOVA.

Огънят поглъща не само бизнесът му. При пожара загива и най-близкия му човек-сестра му Филомена. Ресторантът е бил любимото място за едни от най-обичаните български музиканти, а за ястията на Митьо се носят легенди. За това решават заедно да помогнат на своя приятел и колега да го изгради отново.

Благотворителният концерт ще е на 16 август в Летния театър във Варна, а феновете да се готвят за истински музикантски спектакъл, защото от сцената ще звучат най-големите български хитове за последните 40 години.

Репортер: Нивелина Няголова 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.