Посетителите не допуснаха вицепремиера, данъчните и полицията да влязат в заведението

Нова серия проверки по нощните заведения в „Слънчев бряг” и нова серия скандали.

Тази нощ вицепремиерът Валери Симеонов инспектира едно от най-популярните заведения в курорта - дискотеката "Бедрум". Посрещнаха го с обиди и скандирания "Оставка".

Симеонов: Тази нощ "Слънчев бряг" беше синоним на тих европейски курорт

Симеонов пристигна на проверка в заведението заедно с полиция и данъчни служители. Посетителите обаче не ги допуснаха да влязат, а в социалните мрежи мигновено се появиха клипове на словесния сблъсък на политика с посетителите на дискотеката.  

АКЦИЯ ПО МОРЕТО: Арестуваха DJ Станчо в "Слънчев бряг"

Предната нощ Валери Симеонов затвори заведението „Оксижен”, а заради отказ да съдейства бе арестуван DJ Станчо. Мъжът се оплака от репресия, но въпреки това заяви, че няма да търси правата си в съда.

В БИТКА ЗА ТИШИНАТА: Защо арестуваха DJ Станчо?

Новините на NOVA потърси Валери Симеонов за коментар. Той беше категоричен, че не смята да влиза в обяснителен режим, защото собствениците и служителите на всички дискотеки, които е посетил, са нарушители на закона. Резултатите от инспекцията си по морето Симеонов щял да обобщи на специален брифинг в понеделник.

Междувременно Валери Симеонов написа във Facebook:

"Тази нощ държавата влезе в ролята си и в “Бедрум” – открита дискотека, работеща в противоречие с редица разпоредби на закона и тероризираща целия залив от години. При първата проверка беше иззета апаратура и изцяло спряно озвучаването. При втората проверка отново беше спряно озвучаването, с което държавата показа воля и способност да наложи ефективно закона… Проверките в центъра на „Слънчев бряг” показаха по-задоволителна картина от предната нощ, което свидетелства за резултатност от действията на институциите. Рецидивистите от “Оксижен” отново тормозеха района с високи децибели, но и новият им комплект апаратура беше конфискуван и се възцари тишина. Що се отнася до обвиненията, че се фокусираме само върху шума, добре е всички да знаят, че две поредни вечери от касата на “Оксижен” се конфискува целият оборот по около 8000 лева на нощ, налагат се актове по трудовия кодекс, закона за акцизи, данъци и складове, и други. Все актове, които водят до сериозни санкции за собствениците…”, написа Симеонов.

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.