Темата коментира и правосъдният министър Цецка Цачева

Политическите престрелки по подготовката на новия антикорупционен закон не стихват. В задочния спор между ГЕРБ и БСП се включи и правосъдният министър Цецка Цачева. Според нея се прави опит за противопоставяне на институциите по темата. 

Нова интрига - кой да ръководи борбата с корупцията у нас

"Категорично отхвърлям внушенията в публичното пространство за законопроект, който е механичен сбор от сега действащи структури, които са имали по различни нормативни актове задачи за противодействие на корупционни практики. Изцяло нов е единният орган, ясно са разписани неговите правомощия и задължения", заяви Цачева. 

Кабинетът реши: Президентът няма да управлява новото антикорупционно звено

Първа за дефектите на проектозакона заговори лидерът на социалистите Корнелия Нинова, която цитира президента Румен Радев, според когото законопроектът е механичен сбор на текстове и поставя под една шапка действащи в момента звена. 

Нинова дори обвини премиера Бойко Борисов в лъжа за това, че са договорили с президента Радев за единна позиция по темата. Вчера самият Румен Радев обясни, че не е обсъждал с Борисов какъв да бъде новият антикорупционен орган и как да се избира ръководството му. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.