Това информират от Агенция "Митници"

Над 28 тона нелегален алкохол е иззет по българското Черноморие само за месец и половина. Стряскащата равносметка е на Агенция „Митници”. 

ВИЖТЕ СНИМКИ НА ЗАДЪРЖАНОТО КОЛИЧЕСТВО АЛКОХОЛ

През последните дни са конфискувани над тон и половина фалшив алкохол от данъчен склад и ресторант в района на Поморие, както и от хотел в курорта „Св. св. Константин и Елена”.

Руснаците наблягат на здравословния живот, пият по-малко

1 658 литра е общото количество на алкохола-менте, разкрит от митничарите на север и на юг по морето през последните дни. 

ДРОГА ЗА НАД 70 МЛН. ЛВ.: Митниците отчитат ръст в наркотрафика

На 13 август мобилна група проверява склад в приземния етаж на един от хотелите в курорта „Св.св. Константин и Елена". Откриват 24 пластмасови туби от по 10 литра с водка, текила, уиски, мастика и мента. Общо 240 литра без никакви документи за произход. Взети са проби. 

Златни бижута за над 30 000 лева задържаха на "Капитан Андреево"

На следващия ден, 14 август, е проверено и заведение за хранене в района на Поморие. Оказва се, че освен ресторант, то е и своеобразен пункт за продажба на наливен алкохол без документи. Проверяващите прекъсват сделка за 20 литра ракия и намират още 75 литра в туби от по 3 и 5 литра. Заведението било свързано с данъчен склад, където в паркирано такси имало още 40 литра от същата ракия. По-късно в склада са намерени 2 566 бутилки от половин литър с ракия, ликьор и бренди. Бутилките били облепени с български акцизни бандероли, но поставени така, че да не се късат при отваряне на бутилките. По случаите са образувани административно-наказателни производства.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.