Полицията откри втори миниван, вероятно нает за бягството на терористите

Двама задържани след атентата в Барселона.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ТРАГЕДИЯТА ВИЖТЕ ТУК

Първоначално полицията обяви за един задържан, без обаче да потвърди дали става въпрос за мъжът, наел белия миниван, който блъсна пешеходци на булевард "Ла Рамбла" в централната част на града.

Няколко часа по-късно властите съобщиха и за още един задържан, с което броят на арестуваните се увеличава на общо двама души. 

ТЕРОР В СЪРЦЕТО НА БАРСЕЛОНА: Миниван помете пешеходци, има загинали (ВИДЕО+СНИМКИ)

Припомняме, че колата, с марка "Фиат", с регистрационен номер 7086JWD, е взета под наем. Човекът, който е взел колата е младеж от африкански произход на име Дрис Оукабир, който разполага с испански документи за престой в страната. Родом е от Марсилия, Франция, но понастоящем живее близо до испанския град Хирона. 

Поне 56 ранени са приети в болниците на Барселона след атентата (ВИДЕО+СНИМКИ)

В същото време полицията откри втори миниван в барселонския район Вик, евентуално нает за бягството на терористите от центъра на Барселона. В него не са намерени експлозиви.

"Превозното средство изглежда е паркирано там в очакване да дойде някой, за да го прибере", обяви кметът на населеното място. 

Властите в Барселона затвориха за движение района на атаката. Затворени са 8 метростанции, както и спирките в района на площад "Каталуния". 

Редактор: Анелия Тодорова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.