Най-добрият ни тенисист такъв, какъвто не сте го виждали

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров спечели най-голямата титла в кариерата си. В Синсинати той надделя над австралиеца Ник Кирьос и така се върна в топ 10 на най-добрите тенисисти в света. Първата ни ракета няма нито един загубен сет през целия турнир. Досега Гришо има шест спечелени турнира, но нито един от толкова висока категория.

ВИЖТЕ ГРИГОР ДИМИТРОВ ПРЕДИ И СЕГА В ГАЛЕРИЯТА НИ

Григор е роден на 16 май 1991 г. в Хасково. Майка му е спортна учителка и бивша волейболистка. Негов треньор от малък е баща му Димитър Димитров. За първи път хваща ракета, когато е на три години, а от 5-годишна възраст започва да играе редовно в родния си град. В ранните му години за неговата подготовка се грижи баща му, но след като хасковлията доказва таланта си на турнирите за юноши става ясно, че той ще трябва да се развива в други условия.

Никол Шерцингер глези Гришо след триумфа в Синсинати (СНИМКА)

ИСТОРИЧЕСКА ПОБЕДА: Гришо триумфира в Синсинати! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Едва на 16 години Григор прави своя избор и се отдава на професионалния спорт. Тогава пръв му протяга ръка Христо Стоичков, който по всякакъв начин помага за развитието на неговата кариера. След това Гришо печели стипендия от фондацията на друга наша футболна звезда – Димитър Бербатов. През 2007 г. Димитров се присъединява към академията „Sanchez-Casal“, където тренира под ръководството на Емилио Санчес и Пато Алварес. Година по-късно хасковлията се мести в Париж, където става част от академията на Патрик Муратоглу и прекарва там следващите четири сезона. През този период негови треньори са Петер Лундгрен, Питър Макнамара и самият Патрик Муратоглу.

Григор Димитров е №9 в света (ВИДЕО+СНИМКИ)

Гришо на български в Синсинати: Благодаря ви! (ВИДЕО+СНИМКИ)

След като под тяхното ръководство не успява да постигне желаният голям пробив в световния тенис, в края на 2012 г. българинът взема решение да се присъедини към шведската академия „Good to Great“ и с помощта на Микаел Тилстрьом дебютира в Топ 30 на световната ранглиста.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.