Безсилна ли е държавата да защити жертвите на домашно насилие?

Клавдия е на 35 години. Майка на две деца. Бащата на второто вече е бивш съпруг на Клавдия и е със забрана да я доближава заради насилие.

4 жалби и 1 погребение: Защо държавата е глуха за насилието над жени

Клавдия Дали разказва, че заради него тя е била със счупена ръка и счупен нос. „След всеки побой ме заключваше. И така със седмици”, споделя тя.

Въпреки че има забрана да я доближава, бившият съпруг нарушава заповедта, твърди Клавдия. Последно това се случва през юли месец. 

Миролюба Бенатова представя: Предизвестеното убийство на Елена

„Беше пиян. Опита се да издърпа детето от количката”, обяснява Клавдия. Бившият й съпруг Радослав отрича това да се е случвало и нарича Клавдия патологичен лъжец. 

Една от четири са жертвите на домашно насилие у нас

Полицаите от 8-мо районно управление на полицията, които посещават инцидента, не задържат нарушителя на ограничителната заповед, въпреки че по закон са длъжни. 

Тийнейджърка уби баща си, бил домашен насилник (СНИМКИ)

Софийската районна прокуратура два пъти отказва да образува дела по жалби на Клавдия. По нареждане от Софийската градска прокуратура случаят все пак е отразен, но засега без движение. „Аз водя жестока битка не само срещу един насилник, а срещу всички държавни институции”, твърди Клавдия.

Сани Алекса: Съжалявам, че се върнах след първия побой (ВИДЕО)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.